Tekst op een uitnodiging

By | 14 oktober 2015

De tekst op een uitnodiging is minstens net zo belangrijk als het uiterlijk ervan. Wat heeft u immers aan een mooie uitnodiging tekst vol met spelfouten, of tekst die maar weinig zegt over de gelegenheid van de uitnodiging? Samen met het uiterlijk is de tekst het belangrijkste onderdeel van een uitnodiging. Daarom verdient uw tekst voldoende aandacht! Als u er even voor gaat zitten en uw aanstaande gasten goed kunt uitleggen waarvoor ze uitgenodigd worden, zult u zien dat men sneller geneigd zal zijn om te komen. Als u denkt dat het schrijven van tekst voor een uitnodiging moeilijk is: dat valt juist reuze mee!
tekst uitnodiging

Het schrijven van een tekst voor een uitnodiging is zo gedaan. Op een uitnodiging hoeft immers geen groot verhaal. Wel is het belangrijk dat u in de tekst een aantal elementen vermeldt. Uw gasten moeten weten waarvoor ze uitgenodigd worden, en wat er van hen verwacht wordt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de uitnodiging voor een verjaardagsfeest is, in dat geval is een cadeautip goed om te vermelden in de tekst. Dit is ook het geval bij een huwelijk, al bevat de tekst daar vaak ook informatie over de winkel of winkels waar een lijst van cadeaus is achtergelaten. Bij algemene feesten wordt vaak in de tekst van de uitnodiging gezet wat de gasten moeten aantrekken; de zogenaamde dress-code.
Wellicht licht het voor de hand, maar toch gaat het nog vaak mis: vermeld voldoende details over de datum, tijd en locatie van de festiviteiten. Zonder vermelding van een locatie zal men denken dat het feest gehouden wordt op het thuis adres van de organisator en dat is niet altijd het geval. Een goede tekst voor uitnodigingen bevat dan ook altijd het adres en eventueel route informatie als daar plaats voor is. Als u tenslotte ook niet vergeet om in de tekst van uw uitnodiging te vermelden hoe laat uw gasten verwacht worden, dan kan het niet anders of uw gasten komen op tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *