Zakelijke uitnodigingen

By | 14 oktober 2015

Als u op zakelijk vlak een uitnodiging moet versturen, zal die er niet hetzelfde uitzien als de uitnodiging voor een huwelijksfeest. Dat ligt voor de hand, maar hoe ziet een zakelijke uitnodiging er dan wel uit? Belangrijk is in ieder geval dat u zorgt dat de uitnodiging, en de envelop waarin deze wordt verzonden, past bij uw bedrijf. In sommige gevallen kan het verstandig zijn om zelfs dezelfde huisstijl als uw bedrijf te hanteren, om ervoor te zorgen dat gasten uw uitnodiging meteen herkennen. Op deze manier voorkomt u dat uitnodigingen worden weggegooid, omdat wordt gedacht dat het geadresseerde reclame betreft!zakelijke uitnodiging

Een zakelijke uitnodiging bevat in ieder geval voldoende tekst. Leg uit wat precies de gelegenheid is, en wat de datum en tijd is van het georganiseerde. Zo kunnen uw gasten al ver voor het evenement rekening houden in hun agenda. Zeker als het een festiviteit betreft die overdag op werkdagen wordt georganiseerd. Bij zakelijke uitnodigingen kan het ook belangrijk zijn om te vermelden wie er precies uitgenodigd is. Is dat enkel de geadresseerde, of mag hij/zij ook een partner meenemen? Geldt de uitnodiging wellicht ook voor collega’s van de geadresseerde? Een zakelijke uitnodiging kan eigenlijk niet zonder deze informatie.
Nu zakelijke communicatie vaak digitaal plaatsvindt, kan een zakelijke uitnodiging ook prima via e-mail worden verstuurd. Net zoals bij een gewone adressering, en bezorging via de post, is het cruciaal dat de e-mail adressen aan wie u de zakelijke uitnodiging gaat versturen nog steeds bestaan. Controleert u na het verzenden van uw uitnodiging dan ook of alle uitnodigingen zijn aangekomen. Afhankelijk van uw bedrijfsstructuur kan uw netwerkbeheerder u waarschijnlijk vertellen welke adressen niet langer in gebruik zijn. Met deze personen kunt u dan op een andere manier contact opnemen en ze alsnog een uitnodiging doen toekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *